Киша донијела проблеме Дубичанима: Излиле се ријеке, вода стигла до дворишта

Јана Кезић
Киша донијела проблеме Дубичанима: Излиле се ријеке, вода стигла до дворишта

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Киша која већ данима пада задаје велике главобоље мјештанима Козарске Дубице. У селима у овој општини излиле су се ријеке и вода је поплавила саобраћајнице и пријети домаћинствима.

На дионици пута Козарска Дубица - Приједор, у селу Брекиња ријека Кнежица је дошла чак и у дворишта мјештана.

У селу Комленац на магистралном путу Козарска Дубица - Костајница, ријека Мљечаница се излила по многим њивама и двориштима, а пријети да  ће се  излити и на овај пут.

И мјештани села Стригова су били одсјечени због кише, до прве мјесне заједнице Кнезица.

- Људи из општине су обилазили поплављена мјеста, нису предузимали адекватне мјере, чекали су да се сама вода повуче рекао је Стојан Умићевић за “Глас Српске”.

Прије два дана и у селу Међеђа вода из доњег ободног канала заплавила је три домаћинства. Према ранијим сазнањима, грађани ове општине већ годинама муче исту муку и ништа им друго не преостаје него да мучна киша стане.

- Водостаји Уне и Саве на подручју општине Козарска Дубица су у порасту, али су испод коте редовне одбране од поплава - рекао је Срни шеф општинског Одсјека цивилне заштите Ђуро Трубарац.
Он је навео да водостај Саве расте осам центиметара на сат, док Уна расте шест центиметара у сат времена.

-Према информацијама којим располажемо, нису угрожене путне комунакције на подручју општине. Током дана бујичасте воде су биле у порасту због велике количине падавина током ноћи - рекао је Трубарац.

Он је навео да су бујичне воде сада у опадању.

Трубарац је рекао да су се на подручју општине Козарска Дубица бујичне воде задржале у депресијама, те да има заплављеног пољопривредног земљишта.
 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана