Дубаи и Египат топ дестинације за најлуђу ноћ

Данијела Бајић
Дубаи и Египат топ дестинације за најлуђу ноћ

БАЊАЛУКА - Иако је до најлуђе ноћи остало још два мјесеца, становници Српске увелико резервишу новогодишње аранжмане, а према ријечима туристичких радника, све популарнија су празнична путовања у топлије крајеве, попут Дубаија и Египта.

Да за многе становнике Српске нема кризе, говори и податак да је добар дио њих, у страху да не остану без мјеста, аранжмане резервисао још у септембру. Цијене, кажу у агенцијама, зависе од броја ноћења, типа хотела и превоза, па тако новогодишњи аранжмани коштају и више од 1.000 КМ.

Директор туристичке агенције “Контики” из Бањалуке Ведран Јокић истакао је за “Глас” да је интересовање грађана за дочек Нове године у иностранству много веће него лани.

- Увелико продајемо новогодишње аранжмане. Резервације су ове године кренуле нешто раније. Поучени прошлогодишњим искуством, грађани су ових дана посебно похрлили по аражмане за Дубаи и Египат, јер се раније дешавало да су због великог интересовања остали без резервације - казао је Јокић.

Додао је да је за прославу најлуђе ноћи у Египту потребно издвојити најмање 450 евра, док се у Дубаи без 500 евра не може отићи.

- У склопу цијене, која је због празника у тамошњим хотелима мало виша него обично, поред свега оног што путника сљедује, буде углавном укључена и новогодишња вечера - рекао је Јокић, истичући да аранжмани у том периоду трају од двије до седам ноћи.

За новогодишње празнике туристи често бирају и европске градове, попут Барселоне, Париза, Мадрида, Лисабона и Валенсије.

Менаџер продаје у бијељинској туристичкој агенцији “Хепи травел” Драгана Сарић истакла је да су неки путници своје аранжмане резервисали још почетком октобра, одмах по изласку понуда, док има оних који тек у децембру одлучују гдје ће ићи.

- У понуди имамо групне и индивидуалне поласке. Међутим, ове године смо се базирали на Црну Гору, гдје ће у најлуђој ноћи гостовати познати естрадни умјетници. Тренутно су сва мјеста подједнако резервисана, а у понуди имамо путовање у Будву, Бар и Тиват. Аранжман се своди на два ноћења, а примјера ради, за путовање у Тиват за Нову годину, са два ноћења, превозом и доручком, потребно је издвојити 350 марака - казала је Сарићева.

Додала је да у понуди, такође, имају и прославу Нове године у хотелу “Кардијал” у Теслићу, као и хотелу “Оморика” на Тари.

- Интересовање полако расте и за удаљеније дестинације, а углавном су то индивидуална путовања - рекла је Сарићева.

Задовољно трљају руке и у другим туристичким агенцијама. У приједорској туристичкој агенцији “Вуковић” кажу да је ове године интересовање за Нову годину почело раније него претходних година.

- Ове године у понуди имамо путовање у Венецију, затим Милано, Истанбул и Праг. Углавном су то два или три ноћења и мјеста још има у свим турама, али не много - казала је водитељ пословне јединице Бањалука Данијела Бајић.

Једнодневни аранжмани

Данијела Бајић је истакла да, између осталог, у понуди имају и једнодневна путовања за Нову годину.

- Становнике Српске водимо и у Будимпешту и Беч, али само на један дан  - казала је Бајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана