Друштво психолога Републике Српске: „Супер старт“ и подршка за наставнике

ГС
Друштво психолога Републике Српске: „Супер старт“ и подршка за наставнике

У времену у којем се образовање суочава с бројним изазовима, осим подршке која је потребна ђацима и родитељима нужно је да покажемо и додатну бригу за наставнике. Зато је Друштво психолога Републике Српске: „Супер старт“ у оквиру програма подршке „Супер старт“ покренуло беспалтну вишедневну online психолошку радионицу намјењену наставном особљу под називом „Превенција синдрома сагорјевања“.

Овај синдром је праћен емоционалном исцрпљеношћу, губитком мотивације и осјећајем немоћи, што може значајно утицати и на квалитет самог образовања.

Наиме, синдром сагоријевања, познат и као burnout синдром, све више погађа наставнике који се свакодневно суочавају с изазовима у преношењу знања из наставног градива као и са изазовима развоја ученика као здравих личности. Осим тога поред редовних изазова у раду са ученицима  наставници се често суочавају с високим очекивањима, повећаним стресом и изазовима у комуникацији са родитељима.

Online радионица "Превенција синдрома сагоријевања" пружа прије свих наставном особљу вриједне алате и ресурсе за препознавање, превенцију и управљање синдромом сагоријевања. Кроз интерактивне сесије и стручно вођене дискусије, наставници ће научити како:

  • препознати симптоме синдрома сагоријевања и како се носити с емоционалним стресом.
  • развити стратегије за одржавање равнотеже између посла и приватног живота.
  • унаприједити комуникацијске вјештине како би се превазишли изазови у интеракцији с ученицима и родитељима.
  • испричати своје приче и искуства како би се изградила заједница подршке.

Ова радионица представља подршку коју партнери платформе psychocare.live дају другим системским напорима на очувању менталног здравља оних који обликују наше младе генерације а тиме и нашу будућност.

Радионици се приступа путем линка:

https://psychocare.live/groupclass/detail/prevencija-sindroma-sagorijevanja

Прије регистрације на сам догађај потребно је да отворите налог на платформи:

https://psychocare.live/auth/sign-up

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана