Друштво Црвеног крста: Огроман утицај на животе људи имају добра дјела

Срна
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО - Свјетски дан и Недјеља Црвеног крста - 8. мај у БиХ ће бити обиљежен различитим активностима под слоганом "Сви смо људи", а циље је да се нагласи да добра дјела, велика или мала, имају огроман утицај на животе људи.

У периоду од 8. до 15. маја сваке године се обиљежава Свјетски дан и Недјеља Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца како би се јавности приказао хуманитарни рад ове организације у свијету.

Биће организоване показне вјежбе из пружања прве помоћи и масовне едукације јавности о основним корацима кардиопулмоналне реанимације, Сајам Црвеног крста - постављање информативно-едукативних штандова за сваку програмску активност, онлајн кампање и радионице, дистрибуција хуманитарне помоћи социјално угроженом становништву, те акције добровољног даривања крви.

Протекле мјесеце и године обиљежиле су вишеструке кризе које никога нису поштедиле и најтеже су погодиле најугроженије људе – од пандемије вируса корона до криза изазваних климатским промјенама, хуманитарних ванредних ситуација и ескалације сукоба, саопштило је Друштво црвеног крста БиХ. Циљ овогодишњег обиљежавања је да се, како се наводи, нагласи да смо сви људи, да су дјела доброте свуда око нас, те да без обзира колико су велика или мала имају огроман утицај на животе људи.

У Друштву вјерују да дјела доброте имају моћ да се умноже, да се шире по заједницама, земљама и цијелом свијету.

Покрет је присутан свуда, широм свијета, пружајући помоћ најугроженијима у свим контекстима – од катастрофа великих размјера, рада у ситуацијама сукоба, па до удаљених и тешко доступних подручја до којих не може доћи ни једна друга хуманитарна организација", истичу у овом хуманитарном друштву. "Покажимо свијету да можемо сви бити људи", порука је Друштва Црвеног крста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана