Дринићу уручена захвалница КУД-а "Поткозарје" : Признање за несебичну подршку

Г.С.
Дринићу уручена захвалница КУД-а "Поткозарје" : Признање за несебичну подршку

Чланови КУД-а "Поткозарје" уручили су захвалницу посланику у Народној скупштини Републике Српске Небојши Дринићу за, како су навели, несебичну подршку чуварима изворне народне пјесме и игре, те богате традиције овог краја.

- Осјећање захвалности је обострано. Дјеца која у живописним ношњама пажљиво сакупљају, чувају и промовишу нематеријално културно насљеђе српског народа,  су благо које сви требамо да његујемо. Њихова мисија заслужује свако поштовање,  истакао је Дринић.
 Он је најавио наставак сарадње и развијање пријатељских односа са становницима овог насеља у наредном периоду.
- Након што смо изградили сцену на отвореном у Пискавици, наставили смо са новим активностима у Поткозарју. Здушно подржавамо народ овог краја, помогли смо  организацију годишњег корцерта чланова КУД-а "Поткозарје", подржаваћемо их и убудуће, рекао је Дринић.  Традиционална културно - спортска манифестација "Зимско прело" у Горњој Пискавици, недавно је прославила 20. рођендан  на новој бини која је поклон града Бањалуке.

- Колико су нам наша села важна говоре и подаци да смо у протеклом периоду само у МЗ Пискавица уложили готово два милиона марака. Наша дјела су увијек више од ријечи - поручио је тада градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана