Дринић са свештеницима и дјецом из Бенковца у Библиотеци: Кочићеве мудрости за сва времена

Г.С.
Дринић са свештеницима и дјецом из Бенковца у Библиотеци: Кочићеве мудрости за сва времена

БАЊАЛУКА - На основу сарадње Епархије далматинске и Града Бањалуке гости највећег града Српске су дјеца из Бенковца, њих 25 и свештеници Бојан Савић и Александар Вујко.


Народни посланик Небојша Дринић био је домаћин дјеци и свештеницима из Бенковца и заједно са њима посјетио Народну и универзитетску библиотеку Републике Српске.

- Желимо да будемо добри домаћини и подршка нашем народу који живи у Далмацији. Срби имају дубоке коријене у Далмацију, пребогату историју.

Српска православна црква и Епархија далматинска покушавају да окупе српски народ с циљем његовог останка и опстанка на вијековним огњиштима.Ми смо увијек подршка и ту да пригрлимо наш народ и да помогнемо гдје год да живе, рекао је Дринић.

Дводнева посјета гостију из Бенковца Бањалуци започела је библиотеком и обиласком собе сјећања књижевника и народног трибуна Петра Кочића.

- Дјеци је било занимљиво ју библиотеци и соби сјећања јер је поставка прилагођена 21.вијеку, на тај начин су лик и дјело нашег великана много ближи садашњим генерацијама.Желим да дјеци укажемо на значај  сјећања на Петра Кочића и његове мудрости и српског језика као чувара националног идентитета, истакао је Дринић.

Током данашњег и сутрашњег дана у организацији Града Бањалуке за дјецу је осмишљено и упознавање са знаменитостима града на Врбасу, вожња панорамским аутобусом, обилазак Храма Христа Спаситеља, посјета манастирима Гомионица, Крупа на Врбасу и Осовица.

Приредили смо им пријем у Градској управи, шетњу улицама града и дружење уз домаће крајишке специјалитете.

Свештеник из бенковачке Епархије Бојан Савић захвалио је Граду Бањалуци и Небојши Дринићу на гостопримству и сарадњи.

- Јако смо срећни што смо у Бањалуци. Посебно нас радује што смо дошли у библиотеку и што ћемо обићи манастире Гомионицу, Крупу на Врбасу и Осовици, рекао је Савић.

Задовољство нису крили ни најмлађи гости.

- Желимо да наши гости понесу лијепу слику нашег града у Далмацију и да Бањалуку доживљавају као свој град у који ће се радо враћати, закључио је Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана