Дринић честитао Свјетски дан поезије: "Свијет је овај тиран тиранину а камоли души благородној"

Г.С.
Дринић честитао Свјетски дан поезије: "Свијет је овај тиран тиранину а камоли души благородној"

БАЊАЛУКА - Несвакидашња честитка за политичара појавила се на фејсбук и инстаграм профилу народног посланика Небојше Дринића.

Подсјећајући да је 21.март празник краљице умјетности честитао је свима који у свијет поезије улазе с дужним поштовањем.

- "Свијет је овај тиран тиранину а камоли души благородној". Када се каже поезија прво помислим на Његоша, на мудрости које је изњедрио тај бриљантни ум, каже Дринић наводећи да се често враћа Његошевим мудростима.

Пожелио је да данашњи празник буде повратак усменој традицији пјесничких рецитала, али и промоција наших савремених пјесника.

- Српска књижевност је наше духовно благо на којем би нам могли позавидјети многи народи. Упознао сам многе добре пјеснике и у Бањалуци. Обрадовала ме нова пјесма књижевнице Неде Гаврић "Пуно ми је срце Бањалуке" коју је поклонила свом граду и Ансамблу "Бањалучка свита", истакао је Дринић.

Подсјетио је да су кроз историју у тешким временима настајала многа ремек дјела умјетности.

- Сјетимо се врхунских пјесника и не заборавимо Његошеве ријечи : "У добру је лако добар бити, на муци се познају јунаџи", закључио је Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана