Драстично поскупљују Тему и Шеин?

СРНА
Драстично поскупљују Тему и Шеин?

Уколико администрација Џозефа Бајдена укине коришћење рупа у закону о трговини, ниске цијене које Тему и Шеин нуде потрошачима, ускоро би могле да порасту за најмање 20 посто ако се промијени такозвана "де минимис" одредба, рекао је портпарол републиканске већине изабраног одбора Представничког дома Кинеске комунистичке партије за ЦНБЦ.

Одбор је направио процјену након покретања истраге о Шеину и Темуу прије више од годину дана.

Нил Саундерс, малопродајни аналитичар и генерални директор "ГлобалДата", сложио се да ће промјена политике вјероватно повећати цијене, али није могао рећи за колико.

"Шеин и Тему ће и даље бити јефтина тржишта, али неће имати конкурентску предност у погледу цијена као сада", рекао је Саундерс за ЦНБЦ.

"То би им могло узети дио тржишта или успорити раст, али компаније ће на ово вјероватно одговорити скупљим артиклима како би уравнотежили своје понуде."

И Шеин и Тему су одбили да кажу за ЦНБЦ да ли ће подићи цијене због предложених промјена. Компаније су такође оспориле да њихове ниске цијене подлијежу изузећу 'де минимис' и кажу да им њихови пословни модели омогућавају да понуде своје ултра приступачне цијене. Портпарол Шеина је примијетио да компанија подржава реформу 'де минимис' и да је недавно примљена у добровољни, пилот програм са Царином и граничном заштитом САД где је пристала да пружи додатне информације о пакетима и пошиљкама.

Компаније су ниским цијенама брзо постале омиљене дестинације за куповину многих људи, а преузеле су тржишни удио од ривала који се баве сличним потрошачким сегментима, као што су Х&М, Зара, Таргет, Валмарт и Амазон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана