Дошеновић: Оштра Лука ће наставити путем развоја

Г.С.
Foto: Г.С.

ОШТРА ЛУКА - Након великог губитка за општину Оштра Лука и преране смрти начелника Драгана Мастикосе, дужност начелника преузео је доскорашњи замјеник начелника, Душко Дошеновић, који је поручио да ће општину водити стопама свог претходника, са циљем очувања становништва, те развоја привреде и посебно туризма.

Дошеновић је изјавио да је општински буџет постављен на здраве ноге након неколико тешких година и великих задужења, те да је у току реализација неколико пројеката важних за ову општину.

“Пројекат прве фазе водовода је при самом крају, након чега ће услиједити наставак. У току је пројекат реконструкције и ограђивања два општинска гробља. Такође, општина је и у процесу оснивања индустријске зоне, а ближи се и завршетак радова на новој згради општинске управе”, рекао је Дошеновић.

Он се захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је на скорашњем састанку са руководством општине обећао 300.000 КМ за завршетак изградње зграде општинске управе и 200.000 КМ за вањско уређење, у склопу којег ће бити изграђен трг, који ће бити назван по недавно преминулом начелнику, Драгану Мастикоси.

“Наставићемо градити политику мира, стабилности и јачања локалних институција у сарадњи са републичким властима и коалиционим партнерима у нашој општини. Оштра Лука ће наставити путем развоја. Циљ нам је да задржимо становништво и да развијамо све гране привреде, а посебно туризам”, поручио је вршилац дужности начелника Оштре Луке Душко Дошеновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана