Допринос студија “Орион” развоју културе и током рата

Срна
Допринос студија “Орион” развоју културе и током рата

ПАЛЕ - На Палама је вечерас свечаном академијом почело обиљежавање тродневне манифестације “Адреналински плесни викенд Пале – Јахорина” поводом 30 година континуираног и успјешног рада Плесног студија “Орион”.

Руководилац Плесног студија “Орион” Драган Веселиновић рекао је новинарима да је ријеч о једном од највећих плесних догађаја на подручју Српске који ће окупити неке од најбоље свјетски рангираних плесача.

Он је подсјетио да су први плесни кораци направљени у септембру 1992. године и да се од тада не заустављају.

“Било је врло стресно одлазити на прву борбену линију и долазити на тренинге, а долазило се и у пуној ратној опреми како би се одрадио тренинг. Током ратних дејстава окупљали смо велики број дјеце и својим активностима доприносили развоју плесне културе”, подсјетио је Веселиновић.

У дворани “Пеки” сутра од 10.00 до 17.00 часова биће одржане плесне радионице за дјецу са предавачима из Србије, Сарајева и Бањалуке, док ће од 18.00 часова бити одржан зумба мастер клас са лиценцираним инструкторима из Италије, Србије, Хрватске, БиХ, а главни предавач биће Хорхе Морено из Бразила.

За најмлађи узраст у недјељу, 4. септембра, биће одржана зумба дјечија журка и ди денс парти. Радионице за дјецу су бесплатне.

Игор Иконић, директор градске Туристичке организације Источно Сарајево која је покровитељ манифестације, најавио је да ће бити приређен разиграни плесни викенд и честитао је јубилеј Плесном студију “Орион”.

Иконић је додао да у наредном периоду морају више пажње посветити овом плесном студију који има пријављених око 500 учесника и 20 лиценцираних инструктора за зумба плес.

Директор паљанске Туристичке организације Драган Јакић каже да им је част да буду дио тима, а манифестација је добра прилика да се на најбољи начин представи општина Пале и сви њени туристички капацитети.

Поводом овог јубилеја додијељене су награде и плакете у Културном центру Пале. За изузетан допринос развоју плесне културе плакете су додијељене предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, општини Пале, граду Источно Сарајево, градској и општинској туристичка организација, Дјечијем центар “Бубамара”, Културном центру Пале и осталим заслужним појединцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана