Донирао бубрег жени коју није познавао

ГС
Донирао бубрег жени коју није познавао

БИЈЕЉИНА - Цвјетко Ћирић звани Ћиро враћа се својој кући у Лопаре послије великог хуманог чина којим је спасио живот Зорици Докић из Бијељине.

Иако је није знао, одлучио је да јој донира бубрег. Операција је обављена у болници у Турској.

Све је успјешно завршено, Ћиро се враћа у завичај, а Зорица је остала због даљег праћења постоперативног стања.

"Како да те назовем. Имам брата једног а ти си ми други. Хвала ти брате што си ме ослободио мука. Овај човјек је човјек огромног срца. Човјек који се сам понудио да ме спасе без иједне марке. Није хтио новац узет ни да пасош извади а камоли заста друго. Човјек који је доказао људскост, хуманост. Његов поступак нема цијену. Док сам трагала за донором наилазила сам на многе уцјене тражећи велике количине новаца а Ћиро без иједне марке и ви видите која је ово громада од човјека. Легенда! Значи има још људи великог срца. Хвала ти брате никад ти не могу заборавити. Кажем имам једног брата ти си ми други", ово стоји у објави Зорице Дукић, објављеном на Фацебоок страници Удружења жене Милина села.

Уз ову објаву објављена је и фотографија на којој је Зорица, Цвјетко, преводилац Мубера и координатор Селен, преноси БН.

"Захваљујемо се Цвјетку човјеку великог срца који је даровао бубрег и живот продужио Зорици. Хвала ти", стоји испод фотографије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана