Донација намјештаја удружењу "Дјеца свјетлости"

Срна
Донација намјештаја удружењу "Дјеца свјетлости"

БАЊАЛУКА - Запослени из компаније "Проинтер" донирали су Удружењу "Дјеца свјетлости" из Бањалуке столове, столице, траку за трчање и дидактичка средства за рад којима ће опремити додатни, нови простор у који се усељавају.

Маркетинг менаџер у "Проинтеру" Ђорђе Мрђа рекао је да ће ова компанија, као и претходних година и убудуће, бити дио свих сличних акција на добробит друштвене заједнице, саопштено је из ове компаније.

"Као и прошле године, и сада су се све колеге радо одазвале и укључиле, како бисмо празнични дух обогатили хуманошћу и солидарношћу. `Дјеца свјетлости` уљепшала су и олакашала живот многима и зато је право задовољство на измаку празника бити дио овакве приче", истакао је Мрђа.

Психолог у овом Удружењу Тијана Миланковић рекла је да од срца захваљује "Проинтеру" што су се баш њих сјетили и поклонили им оно што им је у овом тренутку било најпрече.

"Добили смо још мало додатног простора за рад који нам је био потребан, а за његово опремање заиста нам је требала донација. Од срца захваљујемо запосленима у `Проинтеру`", навелам је Милинковићева.

Миланковићева је рекла да Удружење има помоћ и од града Бањалука, али се трошкови стручних лица и бројних активности које унапређују живот особа са аутизмом тим средствима тешко могу покрити.

"Колико год борба за опстанак и квалитетан рад била тешка, `Дјеца свјетлости` увијек имају планове и идеје, па у овој години планирају нове радионице и услуге", истакла је Милинковић, додајући да због таквих планова, али и свега оног што су досад урадили, имају и све више корисника, а тренутно их је 46, од чега је 40 малољетника.

Запослени у "Проинтеру", на иницијативу руководилаца сектора, сличну акцију организовали и прошле године у Дому "Рада Врањешевић" у Бањалуци.

Удружење "Дјеца свјетлости" основано је 2008. године и од тада је десна рука родитељима чија дјеца имају проблем са аутизмом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана