Донација из Mozzartа стигла на адресу Родитељске куће Бањалука

Mozzart
Донација из Mozzartа стигла на адресу Родитељске куће Бањалука

Подршка је увијек важна, а поготово за мале хероје у њиховим најтежим биткама. Зато је компанија Mozzart недавно покренула акцију „Родитељске куће у БиХ" којом пружа подршку дјеци обољелој од карцинома и њиховим родитељима широм наше земље. Након што су донације стигле Родитељским кућама у Сарајеву и Тузли, помоћ је упућена и на адресу Родитељске куће у Бањaлуци.

С обзиром на то да нам је финансирање омогућено једним дијелом грантом Владе Републике Српске, свака донација појединаца и друштвено одговорних компанија, као што је Mozzart, много нам значи. Желимо да похвалимо њихов друштвено одговорни пројекат „Родитељске куће у БиХ" кроз који су, осим нама, уручили донације и у Сарајеву и Тузли. Обољелој дјеци и њиховим родитељима овакав вид подршке друштва у борби за оздрављење, велики је подстицај" поручује Милан Берић, предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра", Бањалука.

Родитељска кућа у Бањојлуци функционише при Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра" које је основано 2014. године са циљем помоћи породицама које се суочавају са малигном болешћу дјетета. Иницијативу за оснивањем Родитељске куће покренули су подстакнути позитивним примјером Родитељске куће „Звончица" из Београда. Надлежни су прихватили ову идеју, па је за градњу куће исте године организовано донаторско вече „С љубављу храбрим срцима", а донације су упутили бројни грађани широм Републике Српске.

Захваљујући тој хуманости, данас малишани обољели од карцинома, који се лијече на Универзитетском клиничком центру Републике Српске, имају сигурно мјесто за боравак и игру у којем нема бијелих мантила, па се ту осјећају као код своје куће.

Родитељска кућа „Искра" има седам апартмана, кухињу, играоницу са дневним боравком, учионицу за извођење наставе за дјецу основношколског

узраста, вешерај и канцеларије удружења. Такође, имају и вањску играоницу и сензорни парк.  О потреби и важности једног оваквог објекта свједочи чињеница да су тренутно попуњени сви смјештајни капацитети Родитељске куће, а из дана у дан им долазе нови мали корисници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана