Дому здравља у Сребреници 200 апарата за мјерење шећера

СРНА
Дому здравља у Сребреници 200 апарата за мјерење шећера

СРЕБРЕНИЦА- Дому здравља Сребреница данас је уручена донација, 200 апарата за мјерење нивоа шећера у крви са пратећим тракицама за тестирање.

Ради се о савременим апаратима који су на листи Фонда за здравствену заштиту Републике Српске и дијабетичари их могу набављати о трошку Фонда. Апарате је даровала фирма "Медилаб ван" /Медилаб оне/, чији представник Невена Вуксановић је рекла да је ријеч о веома прецизним апаратима који омогућавају коришћење сваке тракице за мјерење шећера и користе изузетно малу количину крви за анализу.

Са карактеристикама апарата и начином употребе упознати су представници Удружења дијабетичара и медицински радници из овог мјеста. Одржана је презентација ових апарата и представљена интернет платформа намијењена пацијентима, љекарима и медицинским установама.

Апарати имају могућност повезивања са апликацијом која упозорава дијабетичаре на низак или висок ниво шећера у крви и даје им упутства шта да предузму, нудећи неколико могућности међу којима је и телефонско тражење помоћи одређене особе меморисане у апликацији.

У наредном периоду одређени број ових апарата биће подијељен дијабетичарима и Удружењу дијабетичара у овом мјесту./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана