Домови здравља стају на ноге

М. Л.
Домови здравља стају на ноге

Бањалука - Ситуација у домовима здравља у Новом Горажду, Хан Пијеску и Чајничу, чији су рачуни неколико пута од почетка године били блокирани, поправља се захваљујући донацијама.

Ови домови здравља успјели су уз помоћ донација других здравствених установа и локалне заједнице да обезбиједе основна средства за рад како би пацијенти имали потребну здравствену заштиту.

- Коначно су нам сва три возила регистрована, а од болнице у Фочи смо добили санитетски материјал тако да је примјетан напредак - каже директор Дома здравља у Новом Горажду Јелена Гавриловић и подсјећа да запослени нису примили плату годину и да све наде полажу у додатну помоћ Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Са несташицом лабораторијских реагенаса, завоја и других материјала бар за сада су се изборили и у Дому здравља Хан Пијесак чији директор Милан Боровина истиче да су добили од општине 30.000 марака.

- Успјели смо измирити већи дио дуга према добављачима, а посљедњу плату исплатили смо за јануар ове године - казао је Боровина.

Нешто боља ситуација је у Чајничу гдје запослени у Дому здравља добијају плату редовно.

- Радимо колико можемо, не жалимо се - рекао је директор ове здравствене установе Драган Скоко.

Пореска управа РС блокирала је у априлу рачуне ова три дома здравља, јер су дуговања за порезе и доприносе достигла око 261.000 КМ, али су након мјесец рачуни одмрзнути.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана