Домаћа дрвопрерада и производи од дрвета у јуну на сајму у Нанту

Срна
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Привредна комора Републике Српске организоваће заједнички наступ привредних друштава из Српске из области дрвопрераде и производа од дрвета на сајму у Француској који ће бити одржан од 1. до 3. јуна у Нанту.

Секретар Удружења шумарства и дрвопрераде у Привредној комори Српске Лазо Шиник рекао је Срни да је учешће на сајму намијењено привредним субјектима који се баве производњом плоча, грађевинске столарије, подова, паркета, дрвене амбалаже, дијелова намјештаја и других производа од дрвета.

"Цијенимо да је овај наступ на сајму у Нанту, који се одржава сваке друге године, интересантан с обзиром на величину тржишта Француске, а на којем немамо тако велики извоз као у друге земље сразмјерно величини тржишта", додао је Шиник.

Према његовим ријечима, привредна друштва на том сајму биће представљена на простору од 36 метара квадратних. Шиник је рекао да је објављен позив заинтересованима за пријављивање за учешће на сајму у Нанту.

"Разлог је да би се видио број заинтересованих и како би се могла направити селекација од неколико фирми које би презентовале своје производе с циљем бољег приближавања француском тржишту и у очекивању већег обима извоза на то тржиште", истакао је Шиник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана