Документарни серијал РТРС-а поводом 30 година Српске

Срна
Документарни серијал РТРС-а поводом 30 година Српске

БАЊАЛУКА- Поводом 30 година постојања Републике Српске, Радио-телевизија Републике Српске припремила је пројекат “Три боје отаџбине”, који чине два документарна филма о настанку и стасавање Републике.

Уредник пројекта Милка Тошић истакла је да РТРС жели на овај начин да још једном, све подсјети на вријеме настанка, борбе за опстанак и стасавања Републике Српске, саопштено је из РТРС-а.

-Овим одајемо признање свима који су свој живот положили на олтар отаџбине, онима који су својим визионарским дјеловањем стали на чело свога народа и у то вријеме га предводили, како у рату тако и у миру - навела је Тошићева.

Осим рада на документарном серијалу, екипа РТРС-а снимила је и 33 емисије под називом “Свједочења”, које чини 28 интервјуа са најважнијим личностима које су обиљежиле политички, друштвени и културни живот претходних 30 година.

Интервјуи “Свједочења” биће емитовани на првом програму од средине јануара, а документарни серијал “Три боје отаџбине” своју премијеру доживјеће наредне године уз рођендан Републике Српске, и то од 8. до 11. јануара у вечерњем термину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана