Договорени конкретни пројекти у Кнежеву

Срна
Договорени конкретни пројекти у Кнежеву

КНЕЖЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас након састанка са начелником општине Кнежево Гораном Боројевићем да је задовољан како Боројевић води ову локалну заједницу са својим тимом у сложеним околностима и великим оптерећењем општинског буџета, те нагласио да су данас договорили одређено финансијско растерећење.

"Сазнали смо да су они на 5,6 милиона КМ, колико су узели од Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ за инфраструктуру, вратили више од три милиона, а сада је укупан дуг 12 милиона, што говори о томе да је неоправдана политика затезних камата која се приписује, у том погледу смо договорили неко растрећење", рекао је Додик новинарима.

Он је додао да ће се то провести у процедури и да ће се видјети како то питање третирати кроз опште акте које треба донијети.

Додик је навео да је овој општини потребна и комуникација према Бањалуци старим путем.

"Данас смо расписали тендер за санацију тог пута дужине седам километара за почетак и кренућемо након проведене тендерске процедуре. Договорени су и неки приступни путеви који гравитирају томе и имају значај за општину", додао је Додик.

Боројевић је захвалио Додику за посјету и нагласио да су данас договорене конкретне ствари, прије свега путни правац Карановац-Митровићи.

Он је навео да је договорено и да буду отписане затезне камате у вези са дугогодишњим програмом ИРБ-а који притишће општину, те да општина враћа главницу у одређеном периоду.

Боројевић је рекао да је договорено и уређење локалне инфраструктуре, да су добили грант од милион КМ и да ће кренути у реализацију пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана