Договорена сарадња ЕТФ-а са Универзитетом у Атини

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Представници Електротехничког факултета /ЕТФ/ Универзитета у Источном Сарајеву и Националног техничког Универзитету у Атини договорили су потписивање споразума о сарадњи, који подразумијева размјене студената и академског особља у оквиру "Еразмус плус" програма, те заједничке апликације на међународним пројектима.

Исказана је и подршка Конференцији "Инфотех-Јахорина" од академског особља и истраживача Факултета електротехнике и рачунарства.

У посјети Националном техничком Универзитету у Атини јуче су боравили декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић, продекан за наставу Срђан Лале, професор Слободан Лубура и виши асистент Марко Икић.

Посјета је организована посредством амбасадора БиХ у Грчкој Милице Ристовић Крстић, која је, такође, присуствовала састанку, саопштено је данас из ЕТФ-а.

Њих су у име Националног техничког Универзитета у Атини угостили ректор Андреас Будувис и декан Факултета електротехнике и рачунарства Нектариос Козирис.

Представници ЕТФ-а имали су прилику да посјете лабораторијске ресурсе у оквиру кампуса престижног Националног техничког Универзитета у Атини.

Они су у пратњи Крстићеве дан раније, у уторак, 21. фебруара, посјетили и Универзитет у Патри.

У име Универзитета у Патри састанку су присуствовали ректор Христос Бурас и декан Факултета инжењерства Николаос Авурис са сарадницима.

У складу са претходно потписаним споразумом о сарадњи између универзитета у Источном Сарајеву и Патри разговарано је о могућим активностима сарадње ЕТФ-а и Факултета инжењерства, као што су мобилности студената и академског особља, заједничко учешће на различитим међународним пројектима и организовање научних скупова.

Посјета је организована посредством Амбасаде БиХ у Грчкој и амбасадора, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана