Додику уручен Златни грб за допринос развоју Лакташа

Srna
Foto: Agencije

ЛАКТАШИ- Предсједнику Републике Српске Милорад Додик данас је у Лакташима уручен Златни грб за допринос развоју града што га је, како је рекао, обрадовало јер је то признање од људи са којима живи од рођења и који знају за шта се залагао.

Додику је Златни грб уручена на свечаној академији подовом Дана града, 23. априла.

Он је истакао да су Лакташи заслужили статус града у којем је сконцентрисан значајан дио привреде Српске и гдје се запослен знатан број људи.

"Лакташи су перспективан град за живот и пословање. Овај град спроводи најбоље планове за привлачење домаћих и страних инвеститора", рекао је Додик новинарима у Лакташима гдје присуствује прослави Дана града.

Он је позвао инвеститоре да улажу у Лакташе гдје је веома повољан развојни програм захваљујући којем Република Српска боље стоји.

Додик је подсјетио да је био један од важнијих руководилаца ове општине док је она била изразио неразвијена и борила се за свој статус у веома тешким околностима.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић рекао је да је у привреду овог града од почетка године уложено више од 200 милиона КМ, а да се као један од најзначајнијих пројеката издваја изградња Средњошколског центра.

Он је издвојио изградњу других објеката и реализацију више инфраструктурних пројеката, те навео да ће на свечаној академији бити уручено 14 признања за изузетан допринос.

На свечаној академији уручен је Златни цвијет младости спортисти Немањи Балабану за остварене изузетне резултате у области спорта.

Свечаној академији присуствују и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Бојан Випотник, министар просвјете и културе Жељка Стојичић, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, те остале званице.

Лакташи 23. април обиљежавају у знак сјећања на Дан ослобођења у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана