Додик: За породице са четворо и више дјеце 750КМ мјесечно

ГС
Foto: Архива

ЛАКТАШИ- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Александровцу код Лакташа да је са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и премијером Радованом Вишковићем договорио да за 1.300 породица које имају четворо и више дјеце, а незапосленог родитеља, буде уплаћивано 750 КМ мјесечно, са доприносима.

"То значи да ће моћи да остваре здравствено и пензионо осигурање", рекао је новинарима Додик.

Он је навео да ће сада бити уплаћена једнократна помоћ за два-три мјесеца док не буде усвојено потребно законско рјешење.

"Активни смо у спровођењу пронаталитетне политике", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, када друштво додатно ојача, треба размишљати о помоћи за породице које имају троје и више дјеце.

Додик је изјавио и да би у наредном периоду у Републици Српској требало да буде пронађено рјешење како би незапосленој дјеци погинулих бораца била уплаћена једнократна помоћ.

"Оваквом радњом ћемо гледати како да им обезбиједимо и стални посао", рекао је Додик.

Он је навео да ће бити сагледано како да им буде обезбијеђено стално запослење.

У септембру сједница Народне скупштине о легализацији бесправно изграђених објеката

Српски члан Предсједништва изјавио је данас да би у септембру требало да буде одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске гдје би био усвојен закон који се односи на легализацију бесправно изграђених објеката.

Додик је подсјетио да је покренуо иницијативу да у Републици Српској буду легализовани објекти који су изграђени до 31. децембра 2013. године.

"Све што је до тада снимљено из авиона, односно налази се на авио-снимцима, а није било легализовано - сада ће то бити", рекао је новинарима Додик.

Он је истакао да ће легализација бити урађена без новчане накнаде.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је јуче да експертска радна група већ ради на измјенама и допунама Закона о легализацији бесправно изграђених објеката.

Она је рекла да у Републици Српској постоји више од 80.000 бесправно изграђених објеката и подсјетила да је 2013. завршено орто-фото снимање цијеле Републике Српске које је започето 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана