Додик: Успјели смо, већ имамо милион марака за инкубаторе

Милијана Латиновић
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је посебно поносан на ову акцију и да је за ових 13 година ријешено много великих и важних проблема те да је на ред дошло да се купе транспортни инкубатори за сва породилишта у Српској.

“План је да обезбиједимо један инкубатор и за Косовску Митровицу, а уколико буде довољно новца онда један и за ФБиХ. Показујемо  да смо друштво које има хуману душу. Већ сада могу рећи да је до сада сакупљен новац, око милион марака” истакао је Додик захваливши и медијима што прате и подржавају ову акцију.

Предсједавајућа и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је поносна на све што је до сада урађено кроз ову акцију која се реализује са много љубави и емоција.

“Ово је подршка свему што раде наше институције. Потребни су нам ови дани када се окупљамо и исказујемо љубав и солидарност према свима којима је помоћ потребна” истакла је Цвијановићева, нагласивши да ћемо и након ове вечери моћи да кажемо да имамо на шта бити поносни.

Министарка за бригу о породици и демографију Србије Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да Република Српска поново показује колико има велико срце  и душу.

“Телефони непрестано звоне, људи желе да дају свој допринос да сакупио што више новца за инкубаторе, за, на рођењу мала бића али од самог почетка велике храбре људе, ратнике и управо инкубатори су ти који живот значе. Бескрајно сам поносна и на Србију и на Српску и на све напоре које чинимо да нас буде више јер и треба да нас буде што више” поручила је Кисић Тепавчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана