Додик уручио инкубатор и медицинску опрему Болници у Требињу

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас Болници у Требињу транспортни инкубатор и опрему за збрињавање новорођенчади набављене из средстава прикупљених на донаторској вечери у оквиру акције "С љубављу храбрим срцима" чији је покровитељ.

Додик је инкубатор и медицинску опрему вриједности готово 115.000 КМ без ПДВ-а уручио директору требињске Болнице Недељку Ламбети, у присуству медицинског особља.

Болница Требиње је у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" добила транспортни инкубатор, два стационарна инкубатора, колица за интрахоспитални превоз новорођенчади, пулсни оксиметар и перфузор, речено је раније Срни у тој здравственој установи.

Додик је и крајем прошлог мјесеца у Бањалуци на Универзитетском клиничком центру Републике Српске уручио инкубаторе и опрему за збрињавање новорођенчади за породилишта у Српској, с циљем изједначавања свих породилишта и неонаталних јединица у Српској и када је ријеч о опреми и едукацији медицинског кадра.

Инкубаторе и опрему уручио је за болнице у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Фочи, Градишци, Приједору, Зворнику, Требињу, Невесињу, Источном Сарајеву, као и болницама у Грачаници на Косову и Метохији и Ливну у Федерацији БиХ.

Додик ће се данас у Требињу састати и са руководством Болнице Требиње и посјетити локацију на којој се гради нова болница у насељу Придворци у коју Влада Републике Српске улаже 128.448.448 КМ са ПДВ-ом, с обзиром да то представља један од најзначајнијих подухвата Владе у здравственом систему Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана