Додик обећао по 100.000 КМ помоћи Украјинској цркви и удружењима

ГС
Foto: Дражан Оскар Поздеровић

ПРЊАВОР - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је рекао да ће Украјинској цркви Преображења Господњег у Прњавору и удружењима бити дозначено по 100.000 КМ помоћи.

- У наредним данима за почетак ћемо дозначити цркви 100.000 марака и удружењима још 100.000 марака да они могу да отпочну одређене активности како они мисле да треба. Договорили смо да се попише имовина, прије свега црквена, да се покушају санирати неки објекти - навео је Додик, приликом данашње посјете представницима украјинске заједнице у Прњавору.

Додик је истакао да је украјинска заједница веома интегрисана, те додао да јој стало до стабилности и мира у Републици Српској, али и у Украјини.

Додик је најавио и помоћ дјеци из Украјине.

- Знајући да су дјеца из Прњавора ишла у Украјину када овдје није било струје и нису радиле школе, ми смо спремни да партиципирамо у смјештају и угодном боравку дјеце из Украјине код нас - нагласио је Додик приликом посјете којој је присуствовала и предсједница Српске Жељком Цвијановић.

Истакао да Српска жели да се сукоби што прије заврше.

- Ми подржавамо територијални интегритет Украјине. Исказали смо спремност да се хуманитарно укључимо, да се овдје окупимо, те кроз удружења и вјерску заједницу помогнемо народу у Украјини. И они су нама помогали у тешким временима - додао је Додик.

Истакао је да је цијели свијет забринут због сукоба у Украјини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана