Додик: Српска стоји иза пројекта туристичког комплекса на Зеленгори, на прољеће пут

Срна
Foto: Срна

КАЛИНОВИК- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Калиновику да Република Српска има озбиљан приступ према пројекту изградње туристичког комплекса на Зеленгори и да се неће повући из њега, него ће у најкраћем могућем времену завршавати бар основне функције.

Након разговора са начелником општине Калиновик Радомиром Сладојем, Додик је за прољеће најавио почетак изградње пута дужине 22 километра до туристичког комплекса на Зеленгори.

"Република Српска је ставила у свој план да изгради ту прву фазу, а онда од туристичког комплекса ка Чемерну треба да се изгради пут ширине пет метара што ће омогућити регионалну комуникацију и најближу повезаност Херцеговине са овим крајем", прецизирао је Додик.

Он је навео да ће електрификацију туристичког комплекса радити заједно општина и "Електропривреда", док ће општина рјешавати питање водовода и канализације.

"Колико сам упознат, већ се ради резервоар горе", рекао је Додик, истичући да је туристички комплекс на Зеленгори уз Хидроелектрану "Улог" капитални пројекат на подручју општине Калиновик.

Српски члан Предсједништва рекао је да општина Калиновик представља сјајан примјер општине коју чврсто воде начелник и његов тим.

"Начелник је стабилизовао све функције општине, која је на помоћ људима који живе овдје", констатовао је Додик.

Он је честитао Сладоју и његовим сарадницима на пројектима и програмима које предузимају према различитим категоријама становништва.

Састанку са начелником општине Калиновик присуствовали су и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана