Додик: Српска се бори за Устав, не води никакву сецесију

Срна
Foto: архива

​ДРВАР - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да се Република Српска бори за Устав и не води никакву сецесију.

Додик је истакао да је готово невјероватно да један тако важан државник као што је њемачки канцелар Олаф Шолц паушално даје оцјене које су резултат муслиманске пропагандне из Сарајева.

-Наравно да ничим не може да докаже да је то тачно. Никакава се сецесија овдје не води. Ми се боримо за Устав. Они покушавају да то прогласе сецесијом - изјавио је Додик новинарима у Дрвару.

Он сматра да је то напросто једна подмукла подвала, увјерен је, и самом Шолцу.

- Биће прилике да и он сам увиди да није био у праву - рекао је Додик.

Шолц је јуче у разговору са предсједником Србије Александром Вучићем у Берлину изразио забринутост због стања у БиХ и, како је рекао, сецесионистичких тежњи Додика.

Додик је поновио да се у лажном извјештају лажног високог представника Савјету безбједности УН поново оцрњују Срби, Република Српска, али и Хрвати, те да у овом документу пише само оно што одговара Бошњацима, а игноришу се антидејтонске изјаве које се могу чути из Федерације БиХ.

Додик је као примјер тога навео да се у извјештају потпуно игнорише чињеница да је лидер СДА Бакир Изетбеговић прије неколико дана рекао да "ако су џамије пуне младих, онда има будућности за БиХ", оцјењујући да је то расистичка порука за све хришћане на овим просторима.

-Ни друге ствари се не налазе у том извјештају. Неки дан је  причао о томе да 60 одсто „пробосанаца“ не може да, по њему, трпи да мањина Срба и Хрвата одлучују о БиХ. Може, трпиће или нећемо бити заједно - рекао је Додик.

Он је истакао да ништа од тога не пише у извјештају Савјету безбједности, већ само оно што одговара Бошњацима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана