Додик: Српска ће заувијек памтити Славуја, борца за правду

Срна
Додик: Српска ће заувијек памтити Славуја, борца за правду

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је поводом годину дана од смрти Славка Јовичића Славуја да се Пале, Српска и српски народ данас с дубоким поштовањем сјећају овог великог борца за правду и истину о страдању сарајевских Срба заточених у бројним муслиманским логорима, посебно у “Силосу” код Тарчина, гдје је и сам био изложен најстрашнијем мучењу.

-Славко Јовичић био је велики патриота и добар човјек, који је на својој кожи осјетио сву бестијалну свирепост злочинаца у муслиманским казаматима, из којих је изашао међу посљедњима -навео је Додик.

Он је рекао да ће Република Српска заувијек памтити све што је Јовичић урадио за свој народ.

-Његова борба за правду и истину, као и мучење којем је био изложен, попут бројних сарајевских Срба, је трајни подсјетник да морамо учинити више да се никада не забораве ужаси кроз које је прошао наш народ и да учинимо све да се открије истина и злочинци буду кажњени. Нека му је вјечна слава и хвала - навео је Додик на свом порталу.

Један од свједока страдања Срба у рату у БиХ Славко Јовичић Славуј преминуо је на данашњи дан прошле године у 69. години у Палама.

Цијели рат, па чак и два мјесеца након потписивања Дејтонског мировног споразума, био је заточен у логорима у Сарајеву и око Сарајева.

Славко Јовичић је рођен 1953. године у Дољанима код Хаџића. 1990. године је завршио Вишу управну школу у Сарајеву. По завршетку рата био је инспектор државне безбједности у МУП-у Републике Српске, а потом потпредсједник Савеза логораша.

Од 2006. до 2014. године био је посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана