Честитке званичника: Срна аутентичан медијски симбол Српске

СРНА
Честитке званичника: Срна аутентичан медијски симбол Српске

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Новинска агенција Републике Српске - СРНА као главни извор информисања јавности и осталих медија постала аутентичан медијски симбол Републике Српске и својим тродеценијским искуством поставила постулате новинарске етике.

"Током свих претходних година вашег професионалног рада успјешно сте обављали све задатке новинарске професије и тиме значајно допринијели правовременом и објективном информисању јавности о догађајима у Републици Српској, БиХ и цијелом свијету", навео је Додик у честитки генералном директору, главном и одговорном уреднику и запосленима у СРНИ поводом 31 године рада ове медијске куће и њене крсне славе Благовијести.

Додик је изразио увјерење да ће ова медијска кућа и у будућности досљедно, отворено и тачно извјештавати о свим водећим дешавањима у земљи и региону, уз поштовање свих професионалних стандарда.

"Желим вам да и у годинама које долазе наставите да се развијате, а руководству и свим запосленима желим пуно успјеха како на професионалном плану, тако и у личном животу", додао је Додик у честитки коју је упутио у име грађана Републике Српске и своје име.

Новинска агенција Републике Српске - СРНА прославља данас крсну славу Благовијести и 31 годину рада.

СРНА је, одлуком Народне скупштине тадашње Српске Републике БиХ, основана на Благовијести, 7. априла, 1992. године на Палама као Српска новинска агенција - СРНА.

Од 1998. сједиште СРНЕ је у Бијељини, а одлуком Владе Српске 27. марта 2008. добила је свој садашњи назив - Новинска агенција Републике Српске - СРНА.

Цвијановићева пожељела Срни да се одржи и буде функционална

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је Новинској агенцији Републике Српске – СРНА 31 годину успјешног рада, истичући да је СРНА прошла кроз различите фазе као што их је прошла и Република Српска.

Цвијановићева је рекла да није било лако одржати систем какав је СРНА функционалним и ефикасним, истичући да је СРНА неко на кога је могуће ослонити се.

"Ја заиста то цијеним код вас, јер се можемо ослонити на брзину информације и тачност информације. У мору ових слуђујућих ствари, које данас читате и гледате, који се појављују изнебуха без икакве одговорности, јако је важно за сваког одговорног, озбиљног грађанина да има приступ правој информацији. За то вам заиста упућујем честитке", истакла је Цвијановићева за СРНУ поводом 31 године њеног постојања и славе Благовијести.

Она је пољежела Новинској агенцији Републике Српске да се одржи, буде функционална и да зна шта је мисија Агенције и у будућности.

"Сигурна сам да ће тако бити, али ћу рећи – за ових 31 годину ви сте своју мисију испунили", нагласила је Цвијановићева.

Ћосић: Срна најважнији дио медијској система Српске

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упутио је искрене честитке Новинској агенцији Републике Српске – СРНА, руководству, новинарима и свим запосленима, поводом 31 године постојања и крсне славе Благовијести.

Ћосић је у честитки навео да је СРНА несумњиво најважнији дио медијског система Републике Српске од самог њеног настанка и као таква већ више од три деценије заузима посебно мјесто у свакодневном функционисању грађана пружајући им истините и објективне информације, саопштено је из Градске управе.

"Сигуран сам да ћете и у годинама које су пред нама наставити да свој посао радите у складу са највишим стандардима, извјештавајући из свих наших општина и градова, а самим тим и града Источно Сарајево, на чему смо вам посебно захвални", навео је Ћосић у честитки.

И начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је Новинској агенцији Републике Српске – СРНА 31 годину успјешног рада и крсну славу Благовијести, уз жељу да сачува углед, а сваку наредну годину обиљежи напретком.

"У овом значајном, а често и изазовном периоду, својим преданим и професионалним радом дали сте важан допринос благовременом и објективном информисању јавности о догађајима у Републици Српској и постали препознатљива агенција за брзу, тачну и објективну информацију", наводи се у честитки.

Југовић је исказао захвалност агенцији СРНА за редовно и актуелно праћење догађаја из јавног живота општине Пале, а тиме и њену промоцију у земљи и свијету.

"Надам се да ћете и у будућности наставити са успјешним радом, сачувати углед и повјерење јавности, а сваку наредну годину обиљежити новим успјехом и напретком", поручио је Југовић.

Крсну славу Благовијести и 31 годину постојања Новинској агенцији Републике Српске честитао је и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, нагласивши да је СРНА незаобилазан извор информисања.

"Користим ову прилику да свим запосленим радницима Новинске агенције Републике Српске - СРНА упутим најсрдачније честитке поводом славе ове медијске куће која је настала и стасавала заједно са Републиком Српском и на том путу је стекла високе стандарде новинарске професије", истакао је Ђуревић.

 

Жунић честитао Срни 31 годину рада и крсну славу

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић честитао је Новинској агенцији Републике Српске - СРНА 31 годину рада и крсну славу Благовијести.

"У име Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске и у своје лично име,желим да вам честитам годишњицу постојања и крсну славу Благовијести, са жељом да наставите свој успјешан рад у интересу грађана и јавности", навео је Жунић у честитки.

Стевандић: Срна значајно допринијела савременом новинарском систе

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је Новинској агенцији Републике Српске – СРНА 31 годину постојања и крсну славе Благовијести, те оцијенио да је ова медијска кућа дала велики допринос успостављању савременог новинарског система Српске.

"Честитам вам што сте у протеклих 31 годину успјешно, правовремено, објективно и одговорно, уз поштовање највиших професионалних норми извјештавали о свим важним политичким, економским, научним, културним и спортским догађајима", навео је Стевандић у честитки упућеној генералном директору, главном и одговорном уреднику и запосленима у СРНИ.

Стевандић је пожелио срећу и успјех у даљем раду Новинске агенције Републике Српске – СРНА.

Дмитрашиновић: Срна да настави да одржава високе стандарде

Генерални директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић честитао је Новинској агенцији СРНА 31 годину постојања и крсну славу - Благовести, пожеливши да и у будућности настави да одржава високе стандарде новинарске професије.

"У име `Гласа Српске` и у своје лично име, Вама, цјелокупној редакцији и свим запосленим упућујем најискреније честитке и желим пуно среће и успјеха у даљем раду", поручио је Дмитрашиновић у честитки вршиоцу дужности директора Срне Татјани Парађини. 

У честитки Дмитрашиновић је истакао да развојни пут Срне није био нимало лак, јер је настала у тешком и турбулентном периоду, али је успјешно одолијевала бројним изазовима.

"Честитам Вам на уложеном труду и желим Вам да и у будућности наставите да одржавате високе стандарде новинарске професије, те остварите зацртане циљеве", поручили су из "Гласа Српске".

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана