Додик: Смрт Славка Јовичића Славуја огроман губитак за српски народ

Срна
Foto: Агенције

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Славка Јовичића Славуја, истичући да је њихов губитак огроман и ненадокнадив, али да је то и велики губитак за Пале, Републику Српску и српски народ који је остао без великог борца за правду и истину о страдању сарајевских Срба заточених у многобројним муслиманским казаматима.

Додик је нагласио да ће Славуј остати упамћен и у срцима његових суграђана, али и свих добронамјерних људи који су поштовали и цијенили његову борбу да се сазна истина о страдању у многим сарајевским логорима, посебно у логору "Силос" код Тарчина гдје је и сам био изложен страховитом мучењу.

"Са великом тугом сам примио вијест о смрти великог, храброг и поносног човјека Славка Јовичића Славуја. НЈеговој породици и пријатељима изражавам искрено саосјећање у болу који их је задесио, али за утјеху им је да могу бити поносни на свог оца и супруга", навео је Додик.

Према његовим ријечима, српски народ ће остати вјечно захвалан Славку Јовичићу на његовом свједочанству о почињеним злочинима у сарајевским логорима у којем је у великим мукама страдао велики број невиних Срба, док су се они који су успјели да пронађу спас до задњег часа борили са посљедицама злостављања, а један од њих је свакако и сам Славуј.

Бивши посланик у Парламентарној скупштини БиХ и некадашњи заточеник у сарајевским логорима смрти Славко Јовичић Славуј преминуо је јуче у 69. години, а биће сахрањен данас на гробљу Баре у Палама. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана