Додик: Приједор заузима централно мјесто у развојним плановима Српске

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Приједор у развојним плановима Републике Српске заузима једно од централних мјеста и да је задовољан што је Влада Српске заједно са Градском управом обезбиједила средства за неколико важних инфраструктурних пројеката.

Додик је најавио наставак сарадње са Градском управом у Приједору, коме је изградња ауто-пута према Бањалуци и Новом Граду омогућити лакшу комуникацију са сједиштем Републике Српске, регионом и свијетом.

Српски члан Предсједништва БиХ је након обиласка радова на асфалтирању Аеродромске улице у приједорском насељу Чиркин Поље рекао да му је драго што је људима у овом крају већ на почетку грађевинске сезоне подарена једна оваква радост.

"Ово је фин и питом крај. Људи то сигурно заслужују", рекао је Додик новинарима.

Он је навео да је намјера да се у Приједору реконструише болница с циљем да се добије један од најсавременијих болничких објекта.

"Тиме би завршили потпуну реконструкцију болничког сектора у Републици Српској, поред оног што треба да се уради у другој фази Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Остаје нам да развијамо разне специјалности у оквиру здравственог сектора", рекао је Додик.

Он је подсјетио да је за уређење корита ријеке Милошевице, која је готово стогодишњи проблем кад је у питању ризик од поплава, Влада обезбиједила 14 милиона марака путем "Вода Републике Српске".

"Развојем инфраструктуре и јачањем јавних услуга можемо да обезбиједимо нови интерес за запошљавања, што је крајњи циљ свега што чинимо", додао је Додик.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор рекао је да су у току радови на асфалтирању 1.100 метара у Аеродромској улици која је једна од највећих у једном од највећих насеља у овом граду.

"Срамота је да су људи овдје чекали асфалт дуже од 20 година. Овдје има више од 150 домаћинстава и велики број дјеце школског узраста", истакао је Јавор.

Он је навео да је Градска управа наставила интензивно радити и након избора, од којих је прошло три мјесеца, да је искористила сваки дан и да се није сједило скрштених руку него се радило на рјешавању инфраструктруних проблема.

"Захваљујући Влади Републике Српске, која је одобрила три милиона марака за путну и комуналну инфраструктуру, ми смо реализовали отприлике 41 путни правац од избора до данас и настављамо рјешавати многе инфраструктурне проблеме наших грађана и у наредном периоду", поручио је Јавор.

Додик ће у радној посјети Приједору одржати састанак у Градској управи, а потом присуствовати свечаној академији поводом 70 година Аеро-клуба "Приједор".

У посјети Приједору су и министри финансија и саобраћаја и веза Зора Видовић и Недељко Ћорић, те вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Давор Кострешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана