Додик: Поступање тужилаштава довољно говори о мраку у којем се живи у БиХ

Срна
Додик: Поступање тужилаштава довољно говори о мраку у којем се живи у БиХ

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да, уколико је тачна информација да се тужилаштва баве постављањем фотографија убијених Срба код Братунца, а не тиме ко их је и како убио, то довољно говори о мраку у којем се у БиХ живи готово 30 година након рата.

"Данас би да забране да показујемо њихове фотографије, сљедећи корак би била забрана и да их помињемо. Ако неко мисли да је то начин да нас ућуткају, поручујем им да губе вријеме", навео је Додик. На Додиковом "Твитер" профилу цитиран је пјесник Алекса Шантић: "И кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама".

Уз регионални пут Братунац-Поточари 9. јула биле су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

Након што су фотографије постављене, тужилац Окружног тужилаштва Бијељина наложила је уклањање фотографија погинулих бораца и српских цивилних жртава са јавних површина у Братунцу, што су породице жртава и учиниле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана