Додик посјетио Зид плача, открио шта је написао на цедуљицу

Срна
Додик посјетио Зид плача, открио шта је написао на цедуљицу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик са израелским министром Зевом Елкином обишао је Зид плача у јерусалимском старом граду.

Додик се том приликом састао са Сулијем, главним рабином Зида плача.

Зид плача је најважније мјесто на којем се моле Јевреји. Обичај је да се на листићу папира напишу жеље и молитве и да се ставе у зид, a  вјеровање је да ће се остварити.

На питање новинара шта је написао на цедуљицу коју је ставио између камених блокова Зида плача, Додик је одговорио да је пожелио здравље и срећу за своју породицу и драге људе, а друга жеља је да Република Српска буде независна, јавља АТВ.

Израелски министар за питање Јерусалима и насљеђа Зеев Елкин, који је са Додиком посјетио Зид плача, потврдио је да је сарадња Српске и Израела на завидном нивоу, јавља РТРС. Елкин је рекао да је велика част за Јевреје што је српски члан Предсједништва дошао на Зид плача. Прије обиласка Зида плача, Додику је рабин говорио о важности Зида за Јевреје, али и за све народе који посјећују ову светињу.

 

Посебан је осјећај посјетити ово свето мјесто, симбол вјечне борбе за слободу и државу јеврејског народа. Велико свједочанство које нас учи да без државе нема слободе.
Желим сву срећу братском јеврејском народу. Ми Срби смо једнако страдалачки народ и по томе блиски и братски. pic.twitter.com/JiKyJrSXXZ

— Милорад Додик (@MiloradDodik) July 20, 2022

 

Додик се јуче састао са предсједником Израела Исаком Херцогом. Претходно се састао са предсједавајућим Свјетске ционистичке организације Јаковом Хагоелом који му је том приликом уручио признање.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се са Хаимом Бивасом, предсједником Федерације локалних власти у Израелу и градоначелником Модина, града побратима са Бањалуком.

Разговарао је и са министром правде и замјеником премијера Израела Гидеоном Саром.

Додик се састао и са патријархом јерусалемским Теофилом Трећим. Патријарх му је уручио Орден Јерусалимске патријаршије.

Имао је састао и са министром за питања Јерусалима и насљеђа Зевом Елкином.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана