Додик посјетио баку Невенку у Кадин Jеловцу

Срна
Додик посјетио баку Невенку у Кадин Jеловцу

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас баку Невенку Пралицу у Кадин Јеловцу на подручју општине Козарска Дубица, након што је помогао да буде санирана породична кућа у којој живи.

Додик је новинарима рекао да је о ситуацији у каквој су се нашле бака Невенка и бака Рајка Пралица, која је тренутно смјештена у Дом за старија лица у Приједору, сазнао из "Гласа Српске" и да је на њихову причу одмах реаговао и помогао санацију њихове породичне куће.

"То сам финансирао из породичних, властитих средстава у износу од око 10.000 КМ. Не могу да изразим ништа друго осим задовољства када увеселите људе макар на један тренутак, нарочито људе у оваквој ситуацији, онда је то велика награда мени и свима нама", рекао је Додик.

Он је истакао да ће наставити да подржава овакве хуманитарне акције, те да су у овом крају, у Козарској Дубици, евидентиране још три куће гдје је неопходна помоћ.

Бака Невенка је врло срдачно и емотивно дочекала Додика који је и данас донио поклоне, овај пут телевизор и друге поклоне.

Додик је током посјете разговаро са хуманитарком Љиљаном Гарачом из тог мјеста и предсједником Општинског одбора СНСД-а Ранкицом Марељ и члановима Актива младих те странке који су били укључени у акцију помоћи.
 

У јуну смо покренули акцију како бисмо помогли бакама Невенки и Рајки Пралица. Данас сам у њиховом дому у мјесту Кадин Јеловац. Радује ме што је до сада много тога урађено. Баке коначно имају услове за пристојан живот. pic.twitter.com/pjxbb32E05

— Милорад Додик (@MiloradDodik) August 18, 2022

У јуну смо покренули акцију како бисмо помогли бакама Невенки и Рајки Пралица. Данас сам у њиховом дому у мјесту Кадин Јеловац. Радује ме што је до сада много тога урађено. Баке коначно имају услове за пристојан живот.

Српски члан Предсједништва БиХ одлучио је да помогне након што је у медијима у јуну објављена информација о осамдесетогодишњим бакама Невенки и Рајки које тешко болесне живе у малој оронулој кући, те контактирао хуманитарку Љиљану Гарачу из тог мјеста.

Старицама су на Додикову иницијативу одмах достављени прехрамбене пакети и кућне потрепштине, а затим је финансирана и обнова кућа.

У хуманитарну акцију затим су се укључили и бројни други људи вољни да помогну, међу којима и удружење жена Срба из Шведске који су бакама обезбиједили нови намјештај.

У новом дому старице су добиле све што је потребно, а бака Рајка је смјештена у дом за старија лица у Приједору како би имала потребну његу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана