Додик: Полиција гарант безбједности Српске

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да је полиција Српске гарант безбједности Републике и свих њених грађана, да је опредијељена за мир и нема намјеру да прелази међуентитетску линију.

Додик је на свечаности поводом обиљежавања Дана полиције у Залужанима код Бањалуке рекао да никада не смију бити заборављени припадници полиције Републике Српске који су дали своје животе за одбрану српског народа и стварање Српске.

Додик је рекао да је поносан на чињеницу да је припадао гарнитури политичара који су се приликом реформе полиције борили да се сачува полиција Српске, те указао да је Влада Српске уложила значајна материјална средстава за јачање и обуку полиције.

"Школујемо патриоте који су спремни да бране слободу на овим просторима", рекао је Додик и додао да Српска тражи да се поштују њена права.

Додик је рекао да српски народ жели Републику Српску која има свој статус који је дефинисан у Дејтонском споразуму и Уставу БиХ, те да не жели БиХ која је мимо дејтонског устава.

"Покушаји наметања документа у УН донијеће штету БиХ. Шта год урадили, неће им помоћи, посебно Кристијан Шмит и амерички амбасадори, не питајући нас шта желимо", рекао је Додик.

Он је истакао да је Република Српска стабилна и слободна и да живи свој живот поред свих оних који покушавају да је оспоре и умање њен значај.

Додик је најавио да ће Српска у наредних 10 дана донијети свој изборни закон, те истакао да је неприхватљив Изборни закон БиХ на којем раде муслимани, који, како каже, замајавају јавност причом о европским интреграцијама, а њихов циљ је разградња и уништење Републике Српске.

"Наш циљ је самостална Република Српска у оквиру права добијених Дејтонским мировним споразумом, а ако и то не може, онда независна држава Република Српска при чему нећемо угрозити мир", рекао је Додик.

Централна свечаност поводом обиљежавања Дана полиције Српске одржана је у Центру за обуку МУП-а у Залужанима код Бањалуке.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана