Додик испунио обећање: Након текста у "Гласу Српске" стигла помоћ бакама из Козарске Дубице

Јана Кезић
Додик испунио обећање: Након текста у "Гласу Српске" стигла помоћ бакама из Козарске Дубице

БАЊАЛУКА - Баке Невенка и Рајка Пралица из Кадиног Јеловца код Козарске Дубице, које тешко болесне живе у малој оронулој кући без основних услова за нормалан живот, захваљујући српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику добиле су све неопходне потрепштине.

"Глас Српске" је прошле седмице објавио текст о тешком животу ових бака, након чега је Додик одмах сутрадан најавио помоћ Невенки и Рајки. Оне су одмах тај дан добиле храну, средства за личну хигијену те бијелу технику. Међутим, то није све, јер је урађен и предрачун колико је новца потребно за обнову собе и купатила овим старицама.

Хуманитарка Љиља Гарача из Козарске Дубице каже да је након објављивања нашег текста бакама значајно побољшан живот.

- Одмах у петак ујутру, након што је текст изашао у новинама, господин Милорад Додик ме је лично назвао на телефон и рекао да се тим бакама под хитно мора помоћи и све ријешити  - казала је Гарача за "Глас Српске". Како је додала, када се јавила на телефон, прво је помислила да је ријеч о шали. Међутим, убрзо се увјерила да се не ради о шали.

- Онда су ме након тога звали из његовог кабинета и рекли да ће тај исти дан доћи прва помоћ бакама. Довезли су пакете хране у којима је заиста било свашта, затим пуну кутију пешкира, пелене, спаваћице, постаљину, кревет за болеснике, шпорет и фрижидер - рекла је Гарача.

Испричала је да су јој још рекли и да им пошаље предрачуне за обнову собе и купатила.

- Данас сам им послала колико је потребно материјала да се уради струја, уреди купатило, као и да се изврше унутрашњи радови у соби. Тако да је тренутно сада у процесу тај други дио помоћи - казала је Гарача, истичући да у акцији учествује и Ранкица Марељ.

Додала је да јој је било драго, када је господин Додик позвао и рекао да ће се то ријеши.

- Једна бака није свјесна, а друга каже да зна ко је послао помоћ и њеној срећи нема краја - закључује Гарача.

Гарача је објаснила, да та бака која је непокретна и која није свјесна, према препоруци доктора иде у Дом за старија лица у Приједор. 

- Кревет који смо добили за ову старицу, преусмјерићемо на једну непокретну и слијепу особу која лежи од рођења, већ 48 година, јер она иде у дом - казала је Гарача, додајући да јој је драго јер се помогло још једној особи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана