Додик: Модеренизација жељезница и изградња пруга су капитални пројекат

Срна
Foto: Кабинет предсједника Републике Српске/Борислав Здриња

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао да је модернизација жељезничкког система Српске и изградња нових пруга капитални пројекат од стратешке важности за цјелокупно друштво и привреду, те да је увјерен да ће у сарадњи са руском компанијом "РЖД интернешнел" бити постигнут врхунски ниво.

Додик и директор огранка "РЖД интернешнел" у Србији Мансурбек Султанов данас су на састанку у Бањалуци изразили обостарни интерес за реализацију договорених пројеката који обухватају модернизацију и реконструкцију "Жељезница Републике Српске", саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Султанов је информисао Додика о пројектима које ова компанија реализује широм свијета, али и на подручју Балкана са посебним акцентом на Србију гдје су реализовани значајни пројекти у области жељезничке инфраструктуре.

Састанку су присуствовали и министар за научно-технолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир и помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Весна Вожни.

"РЖД интернешнел" је специјализована грађевинска компанија, која је у саставу холдинга "Руске жељезнице" /РЖД/ који предлаже читав комплекс услуга и технологија у сфери жељезничке изградње – од почетне фазе пројектовања и израде пројекта до његове накнадне реализације "под кључ" у било којој земљи свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана