Додик: Медицински факултет успјешно одговара на изазове савремене медицине

Срна
Додик: Медицински факултет успјешно одговара на изазове савремене медицине

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је декану Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранку Шкрбићу, професорима и студентима 45 година успјешног рада, те изразио наду да ће ова високошколска установа са још већим успјехом одговорити на све изазове модерне медицине.

Додик је истакао да је Факултет кроз све ове године посвећен образовању, истраживању и непрекидном напретку у медицинској науци произвео не само изузетне стручњаке и љекаре, већ и допринио научном и медицинском истраживању.

"Од најсавременије опреме у учионицама до посвећених професора и стручног особља, Медицински факултет у Бањалуци се истиче као препознатљива високообразовна институција", навео је Додик у честитки.

Он је изразио дубоко поштовање свим професорима који су са страшћу преносили знање на будуће генерације медицинских стручњака.

Додик је честитао и свим студентима који су преузели изазове овог захтјевног пута образовања за једну од најхуманијих дјелатности, наводећи да ова годишњица треба да буде прилика за размишљање о постигнућима и заједничку радост у успјесима.

Он је изразио наду да ће Медицински факултет у Бањалуци наставити да са још већим успјехом обогаћује свијет здравства квалитетним стручњацима и истраживањем, те да одговара на све изазове модерне медицине и доприноси укупном напретку здравственог система Републике Српске.

Медицински факултет основан је 17. марта 1978. године на иницијативу Универзитета у Бањалуци с циљем образовања стручњака доктора медицине. Прво предавање је одржано 15. новембра 1978. године.

Од тог периода до данас, пратећи свјетске трендове у образовању, факултет је кренуо у смјеру покретања нових студијских програма.

Осим интегрисаних студијских програма - медицина, дентална медицина и фармација, лиценцирани су и нови студијски програми здравственог усмјерења - акушерство, физиотерапија, радиолошка технологија, сестринство, санитарно инжењерство и медицинско-лабораторијска дијагностика.

Медицински факултет има сва три циклуса студија - девет студијских програма на основним студијама, други циклус студија - мастер здравствених студија, као и трећи циклус студија биомедицинских наука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана