Додик: Мала и средња предузећа имају сву подршку институција у Српској

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су мала и средња предузећа веома важна за развој привреде и имају сву подршку институција у Српској.

"Већ неколико годину заредом Влада Републике Српске даје подстицаје нашим предузећима за дигитализацију и онлајн пословање, а ове године је издвојено више од милион марака подршке како би унаприједили своје пословање", навео је Додик на свом "Инстаграм" налогу.

Он је истакао да ће јавни позив, који је објавило Министарство привреде и предузетништва Републике Српске, бити отворен до 25. августа, а у зависности од броја заинтересованих, овај фонд ће бити и коригован.

"Желимо да се наша предузећа што прије дигитализују и тако буду што конкурентнија на домаћем, као и на међународном тржишту", истакао је Додик.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је јуче јавни позив за додјелу око милион КМ подстицаја за мала и средња предузећа у Српској.

Циљ је да се пружи подршка јачању, развоју, промоцији и динамичнијем расту малих и средњих предузећа у Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана