Додик изразио спремност за помоћ на санацији штете од пожара у "Целексу"

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Бањалуци делегацију привредног друштва СХП "Целекс", предвођену власником Миланом Филом, те изразио жаљење због пожара на објекту бањалучке фабрике "Целекс", као и спремност за сваку врсту помоћи како би штета што прије била санирана, а производни процес текао несметано.

Додик је истакао да је најбитније да није било људских жртава и да пожар није утицао на производни циклус, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Предсједник Српске је још једном захвалио власнику Филу на препознавању Републике Српске и Бањалуке као важне дестинације за његове пословне активности, те додао да ће институције Српске стимулисати привредно друштво СХП "Целекс" да настави процесе инвестирања, модернизације, те изградње нових погона, истиче се у саопштењу.

СХП "Целекс" је примјер успјешне приватизације када је фабрику преузела словачка СХП група, највећа групација у производњи хигијенских папира у југоисточној Европи.

До сада је у бањалучки СХП "Целекс" инвестирано више десетина милиона КМ, а ова компанија тренутно запошљава 300 радника и један је од највећих извозника у бањалучкој регији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана