Бијељинска болница добила савремени ЦТ апарат

Г.С.
Бијељинска болница добила савремени ЦТ апарат

БИЈЕЉИНА - У Болници "Свети врачеви" у Бијељини пуштен је у рад нови ЦТ апарат посљедње генерације, који је финансирала Влада Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је након пуштања у рад ЦТ апарата да је захвалан медицинским радницима и најавио даљи развој болничког система у Српској и јачање кадрова. Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић похвалио је рад бијељинске болнице и најавио даља улагања у здравствени сектор.

Претходно су Додик и Шеранић одржали састанак са директором Болнице Златком Максимовићем и сарадницима. Додик ће се у Бијељини, заједно са министром пољоприреде, шумарства и водоприреде Борисом Пашалићем, састати и са пољопривредним произвођачима у Семберији.

"Мени је драго да сам овдје и да видим напредак. Ово је фалило овој болници и нисам оклијевао да дођем у посјету Бијељини, да на овај начин дамо значај овој донацији", рекао је Додик новинарима.
Он је истакао да без кадра ни опрема ништа не значи, те да се ради на подстицању даљих специјализација и усавршавања.
 
"Видљив је напредак. Није то само опрема и кадровски, него је то читав амбијент и вјерујем да то све радимо и чинимо да би пацијентима била пружена адекватна и најбоља могућа услуга", рекао је Додик. Он је нагласио да се овдје ради о усвајању нових пракси и процедура.
 
"Када се кренуло у обнову болничког сектора у Републици Српксој, болница у Бијељини је прва изграђена. Данас, са одлукама које смо донијели прије пар седмица, везано за изградњу нове болнице у Требињу, завршавамо цијели тај циклус.
 
Остаје још изградња болнице у Требињу и реконструкција и додатна изградња Клиничког центра у Бањалуци", рекао је Додик.
Он је поручио да ће тиме болнички сектор у Српској бити потпуно сређен и стављен у функцију.
 
"Драго ми је што је овдје успостављена пракса, а то је да се болнице, сходно својим кадровским и другим претпоставкама, оријентишу за неке области које специјализирају и које могу и јесу од републичког значаја", нагласио је Додик.
 
Он је подсјетио да је цијели болнички сектор у претходном периоду био изложен тешким условима рада због пандемије вируса корона, те је захвалио свим здравственим радницима увјерен да ће и нови изазови бити успјешно савладани.
 
"У отежаним околностима они су показали, прије свега, свој патриотизам и приврженост занимању. Моја захвалност остаће трајна у том погледу", поручио је Додик.
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић похвалио је данас рад Болнице "Свети врачеви" у Бијељини и најавио даља улагања у здравствени сектор у Републици Српској ради обезбеђивања што квалитетније здравствене заштите становништва.
 
Шеранић је честитао директору бијељинске болнице Златку Максимовићу на пријему донације савременог ЦТ апарата, истичући да је то један од најбољих примјера одличне сарадње Владе Републике Српске, ресорног министарства и свих болница у Српској.
 
"Ниједна болница у Српској неће остати запостављена јер ми гледамо на који начин да помогнемо свима, сходно њиховим потребама", рекао је Шеранић након церемоније пуштања у рад новог ЦТ апарата посљедње генерације у бијељинској болници.
 
Према његовим ријечима, за Болницу "Свети врачеви" већ је одобрен новац и у току је процедура набавке новог апарата за магнетну резонанцу, чиме ће бити значајно зановљена дијагностичка опрема у овој здравственој установи, а тиме ће бити отворена и могућност новим младим кадровима да што квалитетније обављају свој љекарски позив.
 
Суштина свега овога што се ради, истакао је Шеранић, нису само апарати, него су суштина људи који треба да се лијече и здравствени радници који треба да раде у Болници у Бијељини.
 
"Мој задатак као ресорног министра и Владе Републике Српске у цјелини јесте да обезбиједимо све предуслове да људи добију што квалитетнију и што ефикаснију здравствену заштиту, а здравствени радници најбоље услове и медицинску опрему за рад", поручио је Шеранић.

Златко Максимовић, директор Болнице "Свети врачеви" Бијељина гдје је данас пуштен у рад мобилни ЦТ апарат вриједан 1,7 милиона КМ, рекао је да је ово велики дан и за пет општина које гравитирају овој здравственој установи јер је бијељинска Болница добила много - више од два милиона КМ помоћи Владе Републике Српске.


"Данас смо покренули модеран ЦТ апарат, 128 слајсни са ињектором чија је вриједност већа од 1,7 милиона КМ. У овој набавци добили смо и модеран РТГ апарат портабилни, затим УВЗ апарат, мониторе. Ако додамо да је бијељинска болница недавно добила и санитет, када се све то сабере, то је помоћ већа од два милиона КМ, од донација Владе Републике Српске", истакао је Максимовић.

Он је захвалио Влади Републике Српске, министру здравља и социјалне заштите Српске Алену Шеранићу и српском члану Предсједништва Милораду Додику за све што чине за бијељинску болницу.

Максимовић је нагласио да се Болница бави квалитетом, да је много тога до сада добила од Владе Српске, да уводи многе стандарде као што је ИСО 9001, по чему су, како каже, водећи у земљи.

"Да бисмо наставили да се бавимо квалитетом потребан је кадар, опрема, простор, а да бисмо успјели у томе захваљујемо министру здравља и социјане заштите Републике Српске Алену Шеранићу, српском члану Предједништва Милораду Додику, јер су и данас овдје, и што су посљедњих мјесеци и седмица активно учествовали у свему овоме, а што болница напредује", рекао је директор бијељинске болнице.


Он је навео да им је, уз све што је болница домаћинским пословањем ове године купила, као што је ендоскопски стуб, одобрено и 350.000 КМ од Компензационог фонда за електрофизиологију, што све заједно износи око 2.600.000 КМ.

"Преузимајући ову донацију преузели смо и обавезу да радимо боље, посвећеније, да будемо на услузи нашим суграђанима", реко је Максимовић. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана