Додик, Цвијановићева и Ђајић дијелили цвијеће на Тргу Крајине

Срна
Додик, Цвијановићева и Ђајић дијелили цвијеће на Тргу Крајине

БАЊАЛУКА – Градски одбор (ГО) СНСД-а организовао је данас на Тргу Крајине у Бањалуци подјелу цвијећа суграђанкама поводом 8. марта.

Традиционалном осмомартовском дружењу присуствовали су предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић и предсједник ГО СНСД-а Бањалука Владо Ђајић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик је истакао да СНСД у пракси показује да је окупљање и учешће жена у власти најбоља сигурност за дугорочну политику.

Он је подсјетио да се посљедњих година на високим функцијама у име СНСД-а налазе управо жене - од Жељке Цвијановић, која је била предсједник Владе Српске и Републике Српске, а тренутно је предсједавајућа и српски члан Предсједништва БиХ, до министра финансија Зоре Видовић, Сребренке Голић која је данас предсједавајућа Вијећа народа и других које су обављале важне функције.

-Синергија коју имамо као партија, заједно са народом у Републици Српској најбољи је могући доказ да Српска добро стоји. Економски је стабилна и нема изазова који би могли довести у питање њену стабилност. То је управо оно што и жене желе у овом тренутку - рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да Република Српска и данас показује способност, солидарност и спремност да иде даље.

Додик је свим женама честитао 8. март и пожелио да њихов празник буде што више дана у години, да равноправност, добар живот и мир буду доминантни и да то буде домонантно и у раду свих државних институција.
Према његовим ријечима, схватање живота жена најближе је ономе што СНСД ради, а то су мир, безбједност, окупљање око породице и драгих људи, здравље и све оно што грађанима треба.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да Република Српска треба да буде право мјесто солидарности, а да жене у томе имају значајну улогу, будући да су показале истрајност и упорност - не само у тешким временима рата и страдања, него и у изградњи послијератног друштва.

Цвијановићева је истакла да је захвална женама у Српској и нагласила да је сваки дан - дан жена, уколико живе у миру и слободи, раде заједно са мушкарцима и чине друштво бољим.

- Коначно данас живимо у слободи и жене знају да то цијене и да дају допринос друштву на радним мјестима или у оквиру породице - изјавила је Цвијановићева.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је данас да су жене понос, не само странке и града, већ и Српске и главни носиоци њеног развоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана