Додик црпи снагу из народа који га је изабрао - Шмит представља нешто имагинарно

СРНА
Додик црпи снагу из народа који га је изабрао - Шмит представља нешто имагинарно

ТРЕБИЊЕ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Бојан Випотник изјавили су у Требињу да предсједник Републике Српске Милорад Додик црпи снагу из народа који га је изабрао на ту функцију за разлику од Кристијана Шмита који представља нешто имагинарно јер његово именовање није потврдио Савјет безбједности УН .

"Говорити о Кристијану Шмиту постаје илузорно с обзиром да је ријеч о човјеку чије именовање није потврдио Савјет безбједности УН. Све оно што доноси такав човјек представља нешто имагинарно и не вјерујем да било ко у Републици Српској размишља озбиљно о оном што Шмит говори и ради", рекао је Шеранић новинарима коментаришући актуелну политичку ситуацију.

Шеранић истиче да је Додик изабрани представник народа у Републици Српској те да када се успореди са неким имагинарним попут Шмита у односу на неког кога је народ изабрао нема потребе за било каквом даљом дискусијом.

"Мислим да је Шмит добио простора више него што заслужује. Међутим, ово су очигледни покушаји удара на институције Републике Српске. Ако би се било који начин дозволило то, шта да очекује обичан грађанин и који су наредни кораци ако се иде према предсједнику и институцијама шта да очекује обичан грађанин?", упитао је министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Бојан Випотник.

Випотник је истакао да ће се у Републици Српској апсолутно истрајати у заштити њених инстиција.

"Апсолутна подршка а ситни проценти су статистичка грешка и нека иде њима на част", додао је Випотник. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана