Додик честитао кинеску Нову годину: Кина да настави свој економски и технолошки напредак

Срна
Додик честитао кинеску Нову годину: Кина да настави свој економски и технолошки напредак

САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је предсједнику Кине Си Ђинпингу и братском кинеском народу најискреније честитке поводом наступајуће кинеске Нове године, уз увјерење да ће Кина наставити свој економски и технолошки напредак, као и да се и даље снажно залаже за универзалну безбједност и просперитет и у свијету.

-Надам се да ће нам ова година донијети довољно храбрости и снаге да се изборимо са свим изазовима, али и неправдама са којима се суочавамо - истакао је Додик.

Он је подсјетио да ће почетком фебруара Кина бити домаћин једном од највећих свјетских спортских догађаја, 24. Зимским олимпијским играма.

-Увјерен сам да ћете, без обзира на бројне изазове с којима се човјечанство суочава, бити сјајни домаћини и вашој земљи и вашим спортистима овом приликом желим много успјеха - наводи се у честитки.

Он је подсјетио да је прошла година била пуна изазова на, прије свега, здравственом, али и економском и политичком плану, али да је и у тавким турбулентним временима Кина наставила да улаже велике напоре за стварање трајног мира.

-И поред одређених препрека у 2021. години, наставили смо започете инфраструктурне пројекте са вашим компанијама и покренули неколико нових. Користим ову прилику да изразим захвалност вашој земљи на принципијалном ставу поштовања међународног права, а нарочито у Савјету безбједности УН - поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је, уз изразе дубоког поштовања предсједнику Сију, изразио велику захвалност за подршку и помоћ Кине у најтежим тренуцима, као и најбоље жеље за просперитет и благостање братског кинеског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана