Додик честитао јубилеј 30 година Савеза синдиката

Срна
Додик честитао јубилеј 30 година Савеза синдиката

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Савеза синдиката Републике Српске Ранки Мишић и свим члановима овог савеза велики јубилеј - 30 година постојања и рада током којих су, како је истакао, у значајној мјери допринијели заштити права радника и њиховог положаја.

"Увјерен сам да ћемо заједничким снагама и у наредном периоду наставити путем којим смо кренули, а све са циљем отварања нових радних мјеста, повећања плата и унапређења положаја свих радника у Републици Српској“, навео је Додик у честитки.

Додик је нагласио да су институције Српске, заједно са Савезом синдиката, у веома тешким и изазовним временима успјеле да унаприједе положај радника у Републици Српској, очувају радна мјеста, те у неколико наврата повећају плате.

"Наш циљ је исти и зато ћемо и у наредном периоду наставити да рјешавамо све проблеме дијалогом и конструктивном сарадњом, јер само на тај начин можемо доћи до успјешних рјешења и бољег статуса запослених на задовољство свих у Републици Српској", истакао је Додик.

Савез синдиката Републике Српске обиљежиће данас 30 година рада. Основан је 1992. године у ратним условима. Представља једину већинску репрезентативну синдикалну организацију која је организована у 15 гранских синдиката - пет синдиката буџетских и фондовских корисника и 10 гранских синдиката који заступају запослене у привреди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана