Додик: БиХ гдје год може зауставља Српску на међународном плану

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да БиХ гдје год може зауставља Републику Српску на међународном плану те указао да Српска поштује Дејтонски мировни споразум и Устав БиХ, али да се поставља питање да ли је то уопште корисно.

"Зашто да поштујемо нешто што пропада и покушавамо да бранимо, а успут нас окривљују да рушимо то што пропада? Рат није никаква врста опције, не правимо припреме за такву врсту приче. Дајте нам прилику да живимо у земљи у којој се Устав, такав какав је, поштује", написао је Додик на "Инстаграму".

Додик је, уочи предстојеће посјете Русији, нагласио да Република Српска наставља да сарађује са Русијом и да има право да, и поред притисака, води своју аутентичну политику.

"Нисмо од оних који су прекинули сарадњу, јер неки други воде рат против ње /Русије/. Политика подаништва коју тражи Запад, у смислу санкција и прекида сарадње, је с наше стране одбачена", нагласио је Додик.

Додик је напоменуо да је протекле седмице након обилних падавина у западном дијелу Републике Српске разговарао са начелницима општина Нови Град, Костајница и Козарска Дубица, те најавио помоћ институција Српске у санирању штете.

Предсједник Српске је у ретроспективи протекле седмице подсјетио да је у Источном Сарајеву разговарао са амбасадором Русије у БиХ Игором Калабуховом, те имао радни ручак са предсједаваћом Савјета министара Борјаном Кришто и замјеником предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драганом Човићем.

Додик је јуче присуствовао презентацији пројекта новог хотела "Палас" у Бањалуци, који ће, како је навео, измијенити изглед центра града, подићи квалитет живота и ниво услуга свима који посјећују Бањалуку. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана