Додик: Бајрам да подсјети на узајамно уважавање и поштовање

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је најсрдачније честитке вјерницима исламске вјероисповијести и поглавару Исламске заједнице Хусеину Кавазовићу поводом великог вјерског празника Курбан-бајрама са жељом да га проведу у миру, спокоју и радости у кругу својих најближих.

- Овај вјерски празник изнова нас подсјећа на непролазне вриједности узајамног уважавања и поштовања. Нека и овај Бајрам да свима наде и вјере у бољу будућност коју можемо градити само уз пуно разумијевање и поштовање свих и свакога - истакао је Додик у честитки поводом Курбан-бајрама.

Додик је навео да бајрамске поруке треба у сваком човјеку да пробуде и ојачају осјећаје одговорности и разумијевања према свим људима и да са тим порукама иду кроз живот поштујући различитости.

- Празник Курбан-бајрам је једна од празничних прилика за окупљање породице, родбине, пријатеља и комшија и с тога желим да празничне дане проведете у добром здрављу, радости и весељу са својим најдражим - поручио је Додик.

Муслимани у БиХ прослављају данас први дан Курбан бајрама - једног од два велика вјерска празника који прослављају муслимани широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана