Додик: АНУРС била и остала огранак знања, умјетности и културе

Срна
Додик: АНУРС била и остала огранак знања, умјетности и културе

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је предсједнику Академије наука и умјетности Републике Српске Рајку Кузмановићу 30 година успјешног рада и постојања Академије, која је од оснивања била и остала огранак знања, умјетности и културе, темељена на дубоким историјским коријенима и традицији.

Додик је рекао да му је задовољство да Кузмановићу лично, академицима, сарадницима и запосленима Академије најискреније честита 30 година успјешног рада и постојања, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

"Данас обиљежавамо трећу деценију рада Академије наука и умјетности Републике Српске, три деценије у којима смо свједоци научних достигнућа, културног богатства и највиших облика стваралачке снаге", навео је Додик у честитки.

Он је напоменуо да се данас, када се обиљежава 30 година постојања Академије, не смије заборавити да је задатак цијелог друштва да настави да обогаћује и чува културну и научну баштину и да је пренесе будућим генерацијама.

"Увјерен сам да ћете и у наредним деценијама са још већим успјехом радити на развоју и афирмацији ове научне установе, а самим тим да, вашим знањем и искуством, доприносите укупном напретку и развоју Републике Српске", навео је Додик.

Он је Кузмановићу захвалио на труду и посвећености и на свему што чини за развој науке и умјетности у Републици Српској.

Академија наука и умјетности Републике Српске обиљежава три деценије од оснивања, те је тим поводом предвиђено одржавање више манифестација, међу којима данашња свечана академија у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана