Додијељено 78 специјализација за младе љекаре у УКЦ-у Српске

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - У Универзитетском клиничком центру Републике Српске данас су уручена рјешења о специјализацији за 78 младих љекара из Српске.

Директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да је ово историјски дан за Универзитетски клинички центар Српске.

- Са поносом можемо рећи да данас промовишемо 78 младих љекара које смо примили у радни однос и којима смо додијелили рјешења о специјализацији. Поред изградње најсавременијег објекта и набавке модерне опреме, наш приоритет је кадар и улагање у едукацију. Нашим младим љекарима отворена су врата за усавршавање у свим европским и свјетским центрима - рекао је Ђајић.

Он је изразио наду да ће ови млади људи за неколико година постати уважени стручњаци из, кардиологије, радиологије, интерне медицине, кардихирургије, гинекологије...

- Опредијељени смо да улажемо у младе медицинске кадрове који ће од својих уважених ментора добијати вриједна знања и вјештине које ће наставити да примјењују у нашој земљи. Наш циљ је задржати квалитетне кадрове и јачати медицинске институције Републике Српске. Са овим се може похвалити ријетко која здравствена установа у региону - закључио је Ђајић.

У овој години УКЦ Републике Српске планира релизовати значајан број капиталних пројеката, а најзначајнији пројекат је улагање у образовање медицинских професионалаца што показује и додјела рекордних 78 специјализација за једну годину у историји ове установе, саопштено је из УКЦ-а, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана