Додијељен стан олимпијки Сари Ћирковић

Срна
Foto: Срна

БРАТУНАЦ- Начелник општине Братунац Лазар Продановић организовао је данас пријем за европску шампионку у боксу, Братунчанку Сару Ћирковић која се пласирала на Олимпијске игре у Паризу, гдје ће наступати за репрезентацију Србије и уручио јој рјешење о додјели стана у овом мјесту.

Он је честитао Ћирковићевој за досадашње резултате и успјешну промоцију родног Братунца и пожелио јој успјех и што бољи пласман на Олимпијским играма.

Продановић је рекао да додјела новог, двособног стана до 60 метара квадратних у Братунцу представља признање за изврсне резултате ове узорне и успјешне спортисткиње која се прва у историји овог малог мјеста пласирала на Олимпијске игре гдје ће представљати Братунац, Републику Српску и Србију за коју наступа.

Продановић је рекао да је поносан што уручује ово рјешење и да додјела стана није условљена резултатом на Олимпијским играма, те да су средства за куповину обезбијеђена у општинској буџетској резерви и уз подршку братуначких привредника.

"Желимо да ово буде примјер младима из овог мјеста да схвате да вриједи борити се у свим областима и да труд, упорност и преданост спорту, умјетности, науци и послу доводе до успјеха и доносе резултате и награде", поручио је Продановић.

Продановић је честитао Сариним родитељима, који су захвалили за пријем и награду за њихову кћерку.

Ћирковићева је захвалила начелнику и становницима Братунца за подршку коју јој пружају.

"Крећем на Олимпијске игре и сигурна сам да ћу вас учинити поносним. Очекујем јако тешке мечеве, али ћу сигурно донијети медаљу у свој Братунац и обрадовати све који ме подржавају", рекла је српска олимпијка.

Сара је боксерску каријеру почела у Братунцу, а наставила у Зворнику.

Са 19 година постала је првак Европе у категорији до 54 килограма и изборила пласман на Олимпијске игре у Паризу које почињу 26. јула. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана