Добро стање безбједности: Мање кривичних дјела, прекршаја и саобраћајних незгода у Градишци

Милан Вујић
Добро стање безбједности: Мање кривичних дјела, прекршаја и саобраћајних незгода у Градишци

ГРАДИШКА - На подручју Полицијске управе Градишка у мјесецу јулу евидентирано је 18 кривичних дјела, 17 мање у односу на исти мјесец прошле године - изјавио је на прес конференцији за новинаре замјеник начелника ове управе Тихомир Ракита.

Он је рекао је да је евидентирано 13 кривичних дјела из области општег криминалитета и пет из области безбједности саобраћаја, те да су сва дјела расвјетљена и да није било кривичних дјела која би изазвала већу узнемиреност грађана.

-Евидентирано је 26 нарушавања јавног раде и мира, што је шест мање у односу на јули прошле године. У односу на упоредни период, смањен је број саобраћајних незгода, са 60 на 55, док није било смртно страдалих лица у саобраћају - истакао је Ракита који је додао да је у јулу ове године евидентирано 67 миграната на подручју Градишке.

Начелник Одјељења полиције Полицијске управе Градишка Дејан Трифковић рекао је да су у извјештајном периоду евидентирана 33 прекршаја из области јавног реда и мира, шест мање у односу на јул прошле године, те да су у саобраћајним незгодама три лица тешко повријеђена, док 19 лакше.

-Из области безбједности саобраћаја укупно је евидентирано 705 прекршаја, који су санкционисани подношењем 28 захтијева за покретање прекршајног поступка и издавањем 577 прекршајних налога. Из саобраћаја је у јулу искључено 25 возила и 151 возач, од којих је 128 возача искључено због вожње под утицајем алкохола - рекао је Трифковић.

Он је подсјетио да полиција спроводи кампању „Нити један више“, која је усмјерена на подизање свијести грађана о одговорном понашању у саобраћају, те апеловао на све возаче и учеснике у саобраћају да поштују прописе, а од 2. септембра посебну пажњу обрате на безбједност дјеце у близини школа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана